Dudek Soul - opinie

Dudek Soul - opinie

Łukasz__Serafin_"QbaEPP11" <q...@o2.pl> / 2014-02-19 18:40:21
Lata już ktoś w tym kokonie i mógłby wyrazić swoja opinię?
Jakość wykonania, podwieszenie i gadatliwość , jak sprawa z certyfikatem?


Q
 
Czytaj także na forum

Re: Dudek Soul - opinie

Sławomir_Ratka <s...@ratka.com.pl> / 2014-02-19 19:07:32
W dniu środa, 19 lutego 2014 18:40:21 UTC+1 użytkownik Łukasz Serafin "QbaEPP11" napisał:
> Lata już ktoś w tym kokonie i mógłby wyrazić swoja opinię?
>
> Jakość wykonania, podwieszenie i gadatliwość , jak sprawa z certyfikatem?
>
>
>
>
>
> Q

Jutro odbieram mojego, ale do latania jeszcze chwila. 14 marca wyjazd do Monaco, jakby ktoś chciał.
 

Re: Dudek Soul - opinie

s...@gmail.com / 2014-02-19 20:26:47
W dniu środa, 19 lutego 2014 18:40:21 UTC+1 użytkownik Łukasz Serafin "QbaEPP11" napisał:
> Lata już ktoś w tym kokonie i mógłby wyrazić swoja opinię?
>
> Jakość wykonania, podwieszenie i gadatliwość , jak sprawa z certyfikatem?
>
>
>
>
>
> Q

Ja latam. Na tą chwilę na koncie mam 4 h nalotu. Jakość wykonania jest bardzo dobra. Na ogół lekkie uprzęże nie są za wygodne, ale Dudek tutaj mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Plecy są dobrze wsparte, co na pewno pozwoli latać długo i daleko :) Jeśli chodzi o gadatliwość, to w reakcjach jest bardzo podobna do pogo2, czyli stosunkowo czuła. Bardzo dobrze przekazywała mi informacje w termice, fajnie sprawdza się w zestawieniu z EN B, bo pozwala czuć powietrze lepiej, niepotrzebnie nie strasząc. Co do atestu, to ja mam model testowy, który go jeszcze nie posiada. Nie wiem czy egzemplarze seryjne będą go mieć, musisz zapytać producenta.
Według mnie Soul może być hitem na rynku wśród tego typu uprzęży. Osobiście jestem zadowolony i gorąco polecam!

Pozdrawiam Muzyk
P.S. tytaj masz mój ostatni lot, w którym testowałem Soula w termie:
http://www.xcportal.pl/node/65077
 

Re: Dudek Soul - opinie

pirx <m...@gmail.com> / 2014-03-12 23:47:14
W dniu środa, 19 lutego 2014 19:07:32 UTC+1 użytkownik Sławomir Ratka napisał:
> W dniu środa, 19 lutego 2014 18:40:21 UTC+1 użytkownik Łukasz Serafin "QbaEPP11" napisał:
>
>
> Jutro odbieram mojego, ale do latania jeszcze chwila. 14 marca wyjazd do Monaco, jakby ktoś chciał.

I jak wrażenia?
 

Re: Dudek Soul - opinie

Sławomir_Ratka <s...@ratka.com.pl> / 2014-03-13 22:51:43
Na razie wylatałem w Soulu niecałe 2h. Wcześniej miałem Woody Valey Velvet 2, która uchodzi za jedną z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych uprzęży, Soul jest od niej bez porównania wygodniejszy. Naturalna i nie wymuszona pozycja, bardzo dobrze podparte plecy a przy tym czucie skrzydła bez porównania bardziej precyzyjne. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w innych uprzężach, ale byłem zaskoczony jak duża może być różnica. Być może fakt, że nogi są w osi obrotu powoduje, że ciało nie ma takiej bezwładności i reakcja jest natychmiastowa.
Jakość wykonania bardzo dobra. Po poskładaniu do plecaka zajmuje wyjątkowo mało miejsca. Bardzo dobrze umieszczony kokpit - lepiej niż np. w Impresie 3. Jest dość daleko od oczu, wygodnie. Wygodne, dobrze usytuowane i duże boczne kieszenie.
Jeśli miałbym doszukać się jakichś minusów to mogę je wytłumaczyć dbałością o minimalną masę uprzęży a chodzi o: zatrzaski metalowe trudno się rozpina jedną ręką bo są płaskie z guzikiem (widać na zdjęciach z instrukcji a myślę o sytuacji awaryjnej, np. wodowaniu), kokon jest bardzo cienki i prawie w ogóle nie ogrzewa. Mam 178cm, 95kg, spodnie 34/32 wziąłem L i pasuje jak ulał.S.
 
wstecz
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... +10 12
wojtus.para@wp.pl 2013-12-15 18:20
Mariusz Maj 2013-11-02 15:16
Bieri 2013-05-07 00:18
karol 2013-04-08 19:48
p.oryniak@gmail.com 2013-03-17 21:38
MaQ 2013-02-21 15:03
DaKi 2012-12-21 15:29
nod2010 2012-12-16 18:33
siara 2012-07-02 11:53
"Rafał_" 2012-06-09 12:48
baldtom 2012-04-26 19:18
krzysiek 2012-02-22 11:49
Przemysław_Szyndak 2011-11-26 15:01
waldace 2011-07-17 14:18
Rafal Olsztyn... 2011-05-23 22:31



współpraca

Rynek Dnia Następnego

INDEX CENA ŚREDNIA [PLN/MWH] WOLUMEN [MWH]
IRDN 143.76 51680
sIRDN 150.68 36074
IRDN24 141.57 51680
IRDN8.22 151.82 36074

Rynek Towarowy Terminowy

Instrument Kurs rozl. [PLN/MWh] Zmiana[%]
BASE_Y-20 174.50 -0,85
BASE_M-12-17 153.50 +0,82
BASE_Y-19 165.25 +0,07
BASE_Q-1-18 155.53 +0,02