Money.pl Technologie dla biznesu Hi-Tech Grupy dyskusyjne pl.rec.paralotnie Opinie Wyjazdu SIV z Elspeedo - Jezioro Halsztad

Opinie Wyjazdu SIV z Elspeedo - Jezioro Halsztad

Opinie Wyjazdu SIV z Elspeedo - Jezioro Halsztad

pemusmaly <p...@gmail.com> / 2013-05-10 16:51:46

Witam Wszystkich

Chcielibyśmy wybrać się w lipcu wraz z kuplami na trening bezpieczeństwa SIV z Elspeedo do Austrii nad Jezioro Halsztadzkie.
W związku z tym chciałbym zaciągnąć kilka opinii od osób którzy byli właśnie z Elspeedo w tym miejscu.
Przede wszystkim interesuje nas rzeczywisty koszt całej tej imprezy oraz ogólna opinia całego tego wyjazdu. Dochodzą nas słuchy, że podobno jeden wyjazd dziennie na góre kosztuje 20 euro a nie tak jak wcześniej 5 euro, a jest ich min trzy dziennie. Koszt drastycznie rośnie biorąc pod uwagę, że praktycznie wszystko jest we własnym zakresie (wyjzdy na góre, dojazd, wyżywienie, zakwaterowanie). Chcielibyśmy wiedzieć na co mamy się naprawdę przygotować.

Pozdrawiam
 
Czytaj także na forum

Re: Opinie Wyjazdu SIV z Elspeedo - Jezioro Halsztad

m...@o2.pl / 2013-05-10 17:22:15
W dniu piątek, 10 maja 2013 16:51:46 UTC+2 użytkownik pemusmaly napisał:
> Witam Wszystkich
>
>
>
> Chcielibyśmy wybrać się w lipcu wraz z kuplami na trening bezpieczeństwa SIV z Elspeedo do Austrii nad Jezioro Halsztadzkie.
>
> W związku z tym chciałbym zaciągnąć kilka opinii od osób którzy byli właśnie z Elspeedo w tym miejscu.
>
> Przede wszystkim interesuje nas rzeczywisty koszt całej tej imprezy oraz ogólna opinia całego tego wyjazdu. Dochodzą nas słuchy, że podobno jeden wyjazd dziennie na góre kosztuje 20 euro a nie tak jak wcześniej 5 euro, a jest ich min trzy dziennie. Koszt drastycznie rośnie biorąc pod uwagę, że praktycznie wszystko jest we własnym zakresie (wyjzdy na góre, dojazd, wyżywienie, zakwaterowanie). Chcielibyśmy wiedzieć na co mamy się naprawdę przygotować.
>
>
>
> Pozdrawiam

Byłem z Elspeedo na SIV-e parę lat temu nie wiem ile co kosztuje teraz ale jeśli chcesz poćwiczyć i nauczyć się panować nad skrzydłem i zwieraczem to warto pozd.maniek
 

Re: Opinie Wyjazdu SIV z Elspeedo - Jezioro Halsztad

mchmielo <m...@gmail.com> / 2013-05-10 18:39:53
W dniu piątek, 10 maja 2013 16:51:46 UTC+2 użytkownik pemusmaly napisał:
> Chcielibyśmy wybrać się w lipcu wraz z kuplami na trening bezpieczeństwa SIV z Elspeedo do Austrii nad Jezioro Halsztadzkie.
> W związku z tym chciałbym zaciągnąć kilka opinii od osób którzy byli właśnie z Elspeedo w tym miejscu.
>
Polecam trening i samą szkołę - prowadzony bardzo profesjonalnie, z dużym doświadczeniem i bezpiecznie. Miejsce poza tym bardzo ładne z pięknymi górami wokół.

Nie jest to jednak miejsce tanie. Polecam kamping - przyjemniejszy niż pokoje w domkach ale dosyć drogi o ile dobrze pamiętam z 15 euro osobodzień. Wjazd kolejką coś około 60euro za karnet na trzy dni (nielimitowana ilość wjazdów i dowolne rozłożenie tych trzech dni w tygodniu).

Ponieważ masz prawie wszystko we własnym zakresie to możesz zminimalizować koszty (np. zabierz jedzenie - ceny w sklepach są takie że bardziej opłacają się restauracje - te z kolei sa względnie tanie). Jednak bym liczył 250 - 300 euro na osobę + dojazd (pomiętaj o winietach na Czechy + Austria).

Musisz rozważyć także ryzyko z pogodą - ja byłem na SIV dwa razy (jest zniżka za drugi ale dotyczy samej opłaty za SIV - a koszty pobytu są dużo większe niż sama opłata). Sugeruję połaczenie SIV z wyjazdem na latanie - np. jest całkiem blisko na Słowenię czy do Bassano.

Pozdrowienia

Marek
 
hlaskower 2013-03-15 13:56
lukaszpg@gmail.com 2013-02-27 00:27
mikus 2012-08-06 16:22
"dodox" 2012-04-05 12:30
Martinescou Pikczu 2012-03-21 20:01
Rafał 2012-03-05 16:32
" " 2012-02-25 09:35
"spinacz.fate" 2012-02-07 18:57
sebacave 2011-12-16 16:51
"Szycha" 2011-12-10 19:53
"ApaCho" 2011-09-05 13:03
"buźka" 2011-08-23 15:17
Anna Zezula 2011-08-11 22:32
adamparagliding 2011-04-12 10:58
Mariusz Dalewski 2011-03-11 13:31



współpraca

Rynek Dnia Następnego

INDEX CENA ŚREDNIA [PLN/MWH] WOLUMEN [MWH]
IRDN 143.76 51680
sIRDN 150.68 36074
IRDN24 141.57 51680
IRDN8.22 151.82 36074

Rynek Towarowy Terminowy

Instrument Kurs rozl. [PLN/MWh] Zmiana[%]
BASE_M-08-17 174.25 -0,22
BASE_M-10-17 165.50 +0,46
BASE_M-09-17 182.50 -0,14
BASE_Q-3-17 175.00 -0,10