ROTOR H-130 WASZE OPINIE !!!

Re: ROTOR H-130 WASZE OPINIE !!!

f...@gmail.com / 2015-07-11 21:04:51
Co do glosnosci napedu: najwiecej halasu robi smiglo wiec jak juz pisalem tutaj nie nalezy oszczedzac...
Jednak gdy okaze sie ze po zmianie smigla jest znow za glosno mozna wymienic wate tlumiaca Lub cala koncowke tlumiaca na wieksza.
Pzdr
 
Czytaj także na forum

Re: ROTOR H-130 WASZE OPINIE !!!

lucjanstg <t...@wp.pl> / 2015-07-11 22:19:07
W dniu sobota, 11 lipca 2015 21:04:53 UTC+2 użytkownik foka...@gmail.com napisał:
> Co do glosnosci napedu: najwiecej halasu robi smiglo wiec jak juz pisalem tutaj nie nalezy oszczedzac...
> Jednak gdy okaze sie ze po zmianie smigla jest znow za glosno mozna wymienic wate tlumiaca Lub cala koncowke tlumiaca na wieksza.
> Pzdr

Hej. Jak pisałem mi to nie przeszkadza ! Pisałem o tym że Rotor (ale również Ventor czy Hybrid) mają specyficzny "klang" i nie chodzi mi wcale o śmigło, bo pomruk śmigła bardzo lubię :)

Chodzi mi o ten dźwięk, dżwięk wysokoobrotówki https://www.youtube.com/watch?v=8TLzLj9DIhE
 

Re: ROTOR H-130 WASZE OPINIE !!!

b...@gmail.com / 2015-07-12 09:20:38
Mam Rotora trzeci sezon ,kupiłem sam silnik resztę zrobiłem po swojemu .Nalot symboliczny ze 40 H.Jedynym problemem była szarpaczka ale po wymianie na nowszą wersję nic się nie dzieje.Mam dla bezpieczeństwa magnesy na klamce i koszu więc śmigło ocaleje w razie awarii.Czy kupiłbym go ponownie ? Jak najbardziej.Jest tani w zakupie i chyba najtańszy na rynku w naprawie pogwarancyjnej.Remont można zrobić samemu chyba za mniej niż 1000 PLN (wał i cylinder).W razie nieporozumień czy naprawy gwarancyjnej można pojechać do producenta i pokłócić się przy kawie w Rokitnie a nie użerać się ze składaczem który nie ma na nic wpływu i jak jemu nie uznają np pękniętego rezo to jesteśmy udupieni z kasą i lataniem.Bez problemu zapala na plecach i do tego jest naprawdę leciutki.Ważę 91 kg w majtach i bez problemu latam na samostatku 24m2.Jedyne co odradzam oszczędnym to zakup silnika luzem bo wtedy gwarancja trwa tylko 6 miesięcy a na napęd chyba 24 mamy wtedy dłużej komfort psychiczny.A tak wygląda moje latadełko https://picasaweb.google.com/116623295119314164164/RotorINOX
 

Re: ROTOR H-130 WASZE OPINIE !!!

s...@gmail.com / 2015-07-14 09:14:10
WITAM -o co chodzi z tymi magnesami na "klamce" ? i koszu może opisać co to za patent ?-dzięki
 

Re: ROTOR H-130 WASZE OPINIE !!!

"Conrado" <z...@wp.pl> / 2015-07-14 14:05:43
> Napęd ma wylatane niewiele bo ok 5 godzin, więc nie mam zbyt bogatych
> doświadczeń jeśli chodzi o serwis czy naprawy... Lucjan.

Kurcze, a ja na podstawie wcześniejszych wypowiedzi myślałem, że ze 150h ;).
Zaskoczyłeś mnie tymi 5h

Conrado
 
"Conrado" 2015-05-31 17:18
robertjablonski11... 2015-03-15 09:27
marcingish 2014-11-15 14:30
Michał_T 2014-01-14 22:18
yahia 2013-08-13 21:18
mithron@wp.pl 2013-02-18 21:12
Agatin 2012-11-23 12:05
nod2010 2012-10-29 11:41
kartaral 2012-10-24 17:18
Denio 2012-06-07 18:53
Denio 2012-06-07 18:54
Denio 2012-06-07 18:51
damiansz@autograf.pl 2012-06-02 08:14
Rafi 2012-03-25 19:14
"Leszek_Lubański" 2012-01-06 09:46



współpraca

Rynek Dnia Następnego

INDEX CENA ŚREDNIA [PLN/MWH] WOLUMEN [MWH]
IRDN 143.76 51680
sIRDN 150.68 36074
IRDN24 141.57 51680
IRDN8.22 151.82 36074

Rynek Towarowy Terminowy

Instrument Kurs rozl. [PLN/MWh] Zmiana[%]
BASE_M-08-17 174.25 -0,22
BASE_W-24-17 158.50 +0,32
BASE_M-10-17 165.50 +0,46
BASE_Q-3-17 175.00 -0,10